Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, sendikasının 71. kuruluş yıldönümü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Atalay, Türkiye genelinde işçilerin sendikalaşma oranının maalesef %14 seviyesinde kaldığını, bu rakamın yaklaşık 16 milyon işçi arasında yalnızca 2 milyon 300 bin kişinin sendikalı olduğu gerçeğini ortaya koydu. Sendikalı işçilerin yaklaşık yarısının kamu sektöründe yer aldığını belirten Atalay, özel sektörde sendikal örgütlülüğün artırılması için sendikaların çabalarını yoğunlaştırmaları gerektiğinin altını çizdi.
“Birçok Sorunun Nedeni Sendikasızlık”
Sendikal örgütlenmenin önündeki her türlü engelin kaldırılmasını, işveren ve bürokratik baskı olmaksızın sendikal örgütlenmenin sağlanmasını talep eden Ergün Atalay, şu şekilde konuştu:
“Sofralardaki Lokmayı Küçülten Bu Süreç Kabul Edilemez”
Çalışma hayatının çözüm bekleyen kritik sorunlarına değinen Atalay, işçilerin, emeklilerin ve tüm kesimlerin yüksek enflasyonun olumsuz etkilerini ağır bir şekilde hissettiğini vurguladı. Yüksek enflasyonun, çalışanların alım gücünü ciddi bir şekilde düşürdüğünü ifade eden Atalay, “Çalışanların sofrasındaki lokmayı her geçen gün küçülten bu süreç kabul edilemez. Gıda fiyatlarından akaryakıta, elektrikten doğalgaza kadar birçok ürüne gelen zamlar artık dayanılmaz bir hale geldi. Ücret artışlarının enflasyonu takip etmesiyle hiçbir sorunu çözemeyiz. Çalışanların maaşları, enflasyonu aştığı zaman geçim sorunları çözüme kavuşacaktır.” şeklinde konuştu.
“Ağır Vergi Yükü Azaltılmalı”
Atalay, yüksek enflasyonun yanı sıra taşeron işçilik ve ağır vergi yükü gibi konuların da mücadele ettikleri önemli başlıklar olduğunu belirtti. Türkiye’de gelir vergisi ödeyenlerin büyük bir kısmını ücretlilerin oluşturduğunu, gelir ve kazanç üzerinden alınan verginin yaklaşık üçte ikisinin yine bu kesim tarafından ödendiğini ifade etti. Ergün Atalay, şunları ekledi:
GÜNDEM
10 gün önceEKONOMİ
10 gün önceGENEL
10 gün önceGENEL
10 gün önceGÜNDEM
11 gün önceSPOR
11 gün önceGÜNDEM
11 gün önce