Kira Sözleşmesi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kira Sözleşmesi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

ABONE OL
January 4, 2025 09:38
Kira Sözleşmesi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kira Sözleşmesi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kira sözleşmesi, hem ev sahibinin hem de kiracının haklarını koruyan bir belgedir. Usule uygun şekilde eksiksiz olarak doldurulması gereken kira sözleşmesi sonradan karşılaşılabilecek problemler açısından her iki tarafı da korur. Kira sözleşmesinde belirtilen sorumluluklar ve anlaşmalar neticesinde her iki tarafında hukuksal açıdan birbirlerine güven duymalarını sağlayan bir belgedir.

BUNA DA BAKIN;

Antalya’da 3 Günlük Böcekli İşkence!

Kira sözleşme içerisinde yazan her bir bilgiyi kontrol etmek oldukça önemlidir. Sözleşmeye imza atıldıktan sonra yer alan unsurların değiştirilmesi söz konusu olmadığından bu hususun önemi oldukça büyüktür.

Kira sözleşme bitiş tarihi, açık adres, depozito bedeli, aidat bedeli gibi bilgilerin doğru girildiğinden emin olmak gereklidir.

Kira sözleşmesi örneği World belge olarak incelemek ve usule uygun koşullarda ilgili alanları doldurmak gereklidir. İlgili sözleşme koşulları her iki taraf için de uygun olduğundan emin olmak gerekir. Kiralanan evin ya da ilgili yaşam alanının aylık ve yıllık kira bedelinin hem rakamla hem yazıyla belirtilmesi gerekir.

Kira sözleşmesi nasıl doldurulur?

Kira sözleşmesi nasıl doldurulur

nasıl doldurulur Daha nice haber burada!

Kira bedelinin miktarı, kira artış oranı, iade koşulları ve ödeme periyotları net şekilde ifade edilmesi gereklidir.

Kira sözleşmesinde depozito, aidat ve kira tutarlarının her iki tarafın da anlaştığın miktarca yazılması gereklidir. Depozito sorunun kiracının 3 aylık kirasından fazla olmaması zorunluluğu bulunur. Kişinin mülkü kiralaması öncesinde ilgili alanda bulunan bütün eşyaların fotoğrafını çekip eksik ve tamir ettiği alanları belgeleyip kira sözleşmesine belirtmesi gereklidir.

Kira Sözleşmesi Nereden Bakılır?

Kira Sözleşmesi Nereden Bakılır

Kira sözleşmesi e-devlet üzerinden kolay bir şekilde bakılabilir. Oluşturulan ilgili kira kontratının e-devlet kapısında bulunan “Kira Sözleşmesi İşlemleri” bölümünden görüntülemek mümkündür. İlgili bütün sözleşmeler bu kısımda saklanıp barkodlu bir şekilde doğrulanır.

1 Yıllık Kira Sözleşmesi Bitince Ev Sahibi Kiracıyı Çıkarabilir Mi?

Kira sözleşmesinde belirtilen bitiş tarihi sonrasında ilgili sözleşme geçersiz sayılır.  Ev sahibi kiracıyı evden çıkartma gibi bir girişimi yok ise yeniden kira sözleşmesine  gidilir. Aksi mevcut ise ev sahibi kiracısına tahliye davası açarak yaklaşık 3 ay içerisinde evden çıkartabilir.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP