Ünlü müzisyen Karsu, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’ndeki etkileyici konserinin ardından müzik kariyeri ve Karsu Vakfı hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Hollanda’da yaşayan bir Türk olarak bu deneyimin kendisi için son derece değerli olduğunu belirten Karsu, “Hollanda, farklı kültürlere oldukça açık bir ülke. Örneğin, Almanya biraz daha kapalı bir yapıya sahip. Hollanda’nın kültürel çeşitliliği, yemek ve müzik kültürü oldukça geniş. Küçük bir ülke olmaları nedeniyle başka kültürlere büyük bir merakları var. Hollanda’da pek çok farklı restoran ve çeşitli müzik ve dans dersleri bulabilirsiniz. Türklere karşı oldukça açıklar; kültürümüzü öğrenmek istiyorlar. Irkçılık gibi olumsuz bir deneyim yaşamadım, ancak bazen önyargılarla karşılaşabiliyorsunuz.” şeklinde konuştu.
Karsu, müzik kariyerine piyano dersleri alarak başladığını, babasının restoranında 6 yıl boyunca hem garsonluk hem de müzisyenlik yaptığını, birkaç kez Amerika’ya gidip Carnegie Hall’da sahne aldığını da sözlerine ekledi. Klasik müzikle başladığı kariyerinde özgürlüğü caz müzikte bulduğunu belirten Karsu, “Klasik müzikte, ‘Bu tek notayı nasıl çaldın, bu akordu nasıl yaptın?‘ gibi sorularla karşılaşıyorsunuz. Ancak caz müziğindeki özgürlük duygusu gerçekten inanılmaz. Bu nedenle caz müziğini çok seviyorum.” dedi.
İnsana Yardım Etmek, Gerçekten Bir İnsanlık Görevi
Hollanda’da mültecilere yaptığı yardımlarla tanınan Karsu, “Mültecilere yardım etmek, depremzedeler için kampanyalar düzenlemek aslında bir insanlık görevi. Bana sorarsanız, herkesin başkalarına yardım etmek için bir şeyler yapması gerekiyor. Eğer maddi durumunuz iyiyse, kariyerinizde bir seviyeye ulaştıysanız, çevrenize bakarak kime yardım edebileceğinizi düşünmek insanlık adına önemli. Bunu ailemden öğrendim. Mesleğim çok güzel; insanları mutlu etmek hayatımın belki de en büyük amacı. Başkalarına yardım etmek, bazen onları ayağa kaldırmak benim için büyük bir onur.” ifadelerini kullandı.
Karsu Vakfı’nın Kuruluş Amacı
Karsu, Karsu Vakfı’nın kuruluş amacına dair de önemli bilgiler verdi: “Hataylıyım, Karsu köyünden geliyorum, Antakyalıyım. Maalesef ailemden yakın 17 kişiyi kaybettik, ama tüm aileye bakarsanız toplamda 60-70 kişiyi kaybettik. Hemen halalarımı arayıp ‘Ne yapabiliriz?’ diye sordum. Onlar da, ‘Şu an herkes kıyafet, yemek ve su gönderiyor, ama uzun vadede para lazım olacak.’ dediler. Bu nedenle Hollanda’da Giro555 kampanyasıyla 120 milyon avro topladık ve bu parayı 11 kuruma dağıttık; UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu), Save The Children gibi. Bu kurumlar şu anda yardıma başladı. Benim de ‘Karsu’s Kitchen’ adında bir yemek kitabım var. Ön satıştan elde edilen gelirlerle yarım milyon avro topladık ve bu parayla bir vakıf kurma kararı aldık. 10 gün içinde 50 bin kitap satıldı; çünkü herkes Hollanda’da destek vermek istedi.” dedi.
Yeni Faaliyetler ve Gelecek Hedefleri
Karsu, vakıf kapsamında yeni projelerinin olduğunu da vurgulayarak, “Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands, Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması’na katılacak. Bu çerçevede 40 bin avrodan fazla para toplandı. Karsu Vakfı ile birlikte ailecek Yuva Projesi’ni destekliyoruz. Bu proje, ekolojik evler yapıyor. Ayrıca, iki genç Türk Hollandalı kız, Hollanda’dan Türkiye’ye bisikletle gelerek benim vakfıma ve Yuva Vakfı’na para toplamak için yola çıkacak. Böyle küçük inisiyatifler ve projelerle toplumsal bir fark yaratmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.
Karsu, üzgünken müzik yapma konusuna da değinerek, “Bazen merak ediyorsunuz, bu halde nasıl hala konser verebiliyorum? Bazen ben de şaşırıyorum. Hayatımın bazı dönemleri çok zorlayıcı olabiliyor. Ancak şuna inanıyorum; bir köşede üzülüp ağlarsanız, başkalarına yardım edemezsiniz. Bu yüzden kendimi hızlıca ayağa kaldırdım. Hedefim insanları müzikle, sanatımla, yemeklerimle mutlu etmek.” ifadelerini kullandı.
GÜNDEM
10 gün önceEKONOMİ
10 gün önceGENEL
10 gün önceGENEL
10 gün önceGÜNDEM
11 gün önceSPOR
11 gün önceGÜNDEM
11 gün önce