Hayriye Kuşçu kimdir? Son zamanlarda adı sıkça duyulan ve dikkat çeken isimlerden biri olan Hayriye Kuşçu, ülkemizde yaptığı çalışmalarla kendisine özel bir yer edinmiştir. Peki, Hayriye Kuşçu kimdir? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor ve nerelidir? İşte merak edilen soruların cevapları…
Hayriye Kuşçu, İngiltere’nin köklü üniversitelerinden birinde eğitimini tamamladıktan sonra ülkemizde yaptığı dikkat çekici işlerle tanınan bir isim haline gelmiştir. Vatandaşlarımızın son günlerde merak ettiği Hayriye Kuşçu hakkında detaylı araştırmalar yapıldı. İşte Hayriye Kuşçu’nun kim olduğu ve yaptığı işler hakkında merak edilenler…
Hayriye Kuşçu, İngiltere’nin Cambridge Üniversitesi’nde ‘besin intoleransı’ konusunda eğitim almıştır. Eskişehir’de doğup büyüyen Kuşçu, burada mor patates yetiştirerek dikkatleri üzerine çekmektedir. Amasya’ya gelerek şalvar giyerek traktör kullanmaya başlayan Hayriye Kuşçu, evli ve iki çocuk annesidir. Sağlık açısından faydalı olan mor patatesleri yetiştirme konusunda öncü olmuştur.
Türkiye’de daha önce denenmemiş olan mor patatesler büyük ilgi görmüştür. 2020 yılında bir grup kadın tarafından 10 dönümlük bir alanda ilk kez mor patates yetiştirilmiştir. Hayriye Kuşçu, çiftçilikten elde ettiği geliri, şiddete maruz kalan ve yardıma muhtaç kadınlara yardım etmek amacıyla kullanmaktadır. Eskişehir Kadın Eli Kooperatifi’ni kurarak bu amaçla hizmet veren ve kooperatifin başkanlığını yapan Kuşçu, Amasya’da da bir şube açmıştır.
Mor patatesin besleyici özellikleri ve sağlık yararları nedeniyle dünya pazarında talep gördüğünü belirten Hayriye Kuşçu, Türkiye’de bu ürünün üretimini artırarak ihracat yapılması gerektiğini vurgulamaktadır. İnka medeniyetinde de kraliyet ailesinin besini olarak kullanılan mor patatesin insan sağlığına çeşitli yararlar sağladığını ifade eden Kuşçu, Eskişehir’de mor patates üretimine dört yıl önce 10 dönümle başladıklarını ve şu anda ekim alanını 120 dönüme çıkardıklarını belirtmektedir.
Hayriye Kuşçu’nun öncülük ettiği mor patates projesine destek vereceklerini ifade eden çiftçi Oğuz Çelik, Amasya bölgesinde mor patates ekimini artırmayı hedeflediklerini dile getirmiştir. Hayriye Kuşçu’nun çalışmaları, sağlık ve tarım alanında dikkat çekici bir örnek teşkil etmektedir.
GÜNDEM
10 gün önceEKONOMİ
10 gün önceGENEL
10 gün önceGENEL
10 gün önceGÜNDEM
11 gün önceSPOR
11 gün önceGÜNDEM
11 gün önce