Erkek Bebek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Erkek Bebek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

ABONE OL
December 26, 2024 08:05
Erkek Bebek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erkek Bebek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Erkek bebek bakımında dikkat edilmesi gerekenler arasında yeni doğan bebeklerin düzenli olarak emzirilmesi gazını çıkartılması ve cildin nemlendirici losyonlarla desteklenmesi önemlidir.

BUNA DA BAKIN; 👇

Bebeklerde burun tıkanıklığına ne iyi gelir?

Yeni doğan bebek bakımı beslenme, uyku, banyo rutini olarak ayrılır. Bebeğin her iki saatte bir emzirilmesi gerekli ise doktor kontrolünde mama takviyesine başlanması önceliklidir. Her beslenmeden önce ve sonra gazının çıkartılması kolik atakların azalmasına yardımcı olur.

Ilk hafta sonu tamamlayan ve göbek bağını düşüren bebeğin ılık suyla duş aldırılması ardından nemlendirici losyonlar ve kremlerle cildin rahatlatılması sağlanmalıdır. Bu kısımda gaz masajı da yapılabilir. Böylece emzirme ve uyku rutinine geçiş daha kolay olur.

Erkek bebekler sıcağı sever mi?

Erkek bebekler sıcağı sever mi

Erkek bebekler sıcağı sever mi Daha nice haber burada!

Özellikle yeni doğan dönemde bebeklerin sıcağı sevdiğini söylemek mümkündür. Anne karnında oldukça sıcak ortama alışan bebeğin normalden bir kat kalın giydirilmesi ve ince battaniye ile kundaklanması sanıldığı kadar rahatsız edici bir durum teşkil etmez.

Özellikle uyku rutinine dahil edilen sıcak ortam ve kalın kıyafetler bebeğin anne karnında olduğu dönemleri hatırlatarak rahatlatır. Ayrıca mevcut yaşanan gaz sancıları ve kolik ataklar kontrol altına alınır.

Bebeklerin tırnakları çok hassas olduğundan dolayı törpü ile kısaltılması ya da bebeğin ellerini eldiven takılması tavsiye edilir. Yeni doğan bebeklerde tam dolaşımının artırılması ve bebeği sakinleştirilmesi için ayak masajı önerilir.

Erkek Bebek Alt Temizliği Nasıl Yapılır?

Erkek bebeklerde alt temizliği öncelikle anüs çevresini ardından üreme organını çekiştirmeden etrafının ve testislerin temizlenmesi şeklindedir.

Hafif nemli olan ve kimyasal madde içermeyen ıslak mendiller ya da nemli bezlerle bebeğin altı silinebilir. Pişik olmaması için her alt değiştirmede yaklaşık 10 dakika bebeğin altını açık bırakmak tavsiye edilir. Ayrıca pişik kremleri kullanılabilir.

Bebeğin En Zor Dönemi Ne Zamandır?

Bebeğin En Zor Dönemi Ne Zamandır

Bebeğin En Zor Dönemi Ne Zamandır

Bebeğin en zor  ve bakımının dikkatli yapılması gereken döneme 7. ila 9. haftalarıdır. Büyüme atağı geçiren bebek aynı zamanda gaz sancıları ile baş etmeye çalışır.

Bu dönemde uyku rutini gaz masajı ve beslenme düzenine dikkat etmek gerekir. Her gün belli zaman aralıkları ile beslemek ve beslenme sonrasında gaz masajı uygulamak gereklidir.

Her iki ila 3 saatte bir bezinin değiştirilmesi pişik oluşumunu önüne geçmeye yardımcı olur. Haftada 1 ile 2 kez yapılan ılık banyolar bebeğin bağırsak hareketlerini arttırarak kolay şekilde gaz çıkarmasına yardımcı olur.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP