Antalya sokaklarının ve parklarının güzelliklerinden biri olan turunç meyvesi, şehrin kadınları için yeni bir gelir kapısı haline geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, park ve bahçeler ile çeşitli tesislerinde bulunan turunçları, 7 Renk Kadınları Sosyal Dayanışma Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri tarafından topluyor. Özellikle egzoz dumanına maruz kalmayan bölgelerden toplanan turunçlar, Büyükşehir Belediyesi’nin Korkuteli’nde tahsis ettiği tesislerde özenle işleniyor.
Kooperatif üyeleri tarafından yapılan işlemlerde, turunçlar önce yıkanıyor, ardından kabukları rendeleniyor. Dilimlenen turunçlar, ipe asılarak acısının geçmesi için dinlendiriliyor. Kaynatma, haşlama ve süzme aşamalarından geçirilen turunçlar, kadınlar tarafından özenle hazırlanan kavanozlarda satışa sunuluyor. Antalya’nın simgesi haline gelen turunç reçeli, şehirdeki satış noktalarında yerini alıyor.
7 Renk Kadınları Sosyal Dayanışma Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Ayten İnce, turunçları kadınlar için bir istihdam kaynağına dönüştürerek ekonomiye kazandırdıklarını belirtti. İnce, turunç reçelinin satışının, anlaşmalı işletmeler ve kadın kooperatifinin satış noktaları aracılığıyla gerçekleştiğini ifade etti.
Kooperatif üyelerinden Gülfer Yörük, Korkuteli’nin yayla olmasından dolayı turunç meyvesinin yetişmediğini ancak Antalya’dan getirilen turunçlarla reçel yapıp, bu çalışmanın kadınlar için bir kazanç kapısı haline geldiğini dile getirdi. Gülfer Yörük, projeye destek olanlara teşekkür ederek, kooperatifin ev kadınları için bir fırsat olduğunu vurguladı.
GÜNDEM
10 gün önceEKONOMİ
10 gün önceGENEL
10 gün önceGENEL
10 gün önceGÜNDEM
11 gün önceSPOR
11 gün önceGÜNDEM
11 gün önce