Dünya Otizm Farkındalık Günü ve Önemi

Dünya Otizm Farkındalık Günü ve Önemi

ABONE OL
January 22, 2025 12:29
Dünya Otizm Farkındalık Günü ve Önemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Otizm Farkındalık Günü

Dünya Otizm Farkındalık Günü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkeler tarafından her yıl 2 Nisan’da kutlanan, otistik spektrum bozukluğuna sahip bireyler ve bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla belirlenmiş özel bir gündür.

Dünya Otizm Farkındalık Günü Nasıl Ortaya Çıktı?
2 Nisan tarihi, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve bu alandaki sorunlara çözüm bulmak amacıyla “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. Bu gün, aynı zamanda “Otizm Farkındalık Ayı”nın başlangıcını işaret eder; bu ay boyunca, dünya genelinde otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, farkındalığın artırılması, erken teşhis ve tedavi yöntemlerinin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Bu önemli gün, Katar’ın Birleşmiş Milletler Temsilcisi Moza bint Nasır’ın önerisiyle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 62/139 sayılı kararla kabul edilmiş, 1 Kasım 2007 tarihinde tüm üye ülkelerin desteğiyle onaylanmış ve 18 Aralık 2007 itibarıyla uygulanmaya başlanmıştır.

Otizm Nedir?
Otizm, bireylerin sosyal etkileşim, iletişim ve davranışlarında kısıtlılık ve tekrar eden davranışlar gibi belirtilerle kendini gösteren karmaşık bir nörolojik bozukluktur. Genellikle çocukluk döneminde belirginleşen bu durum, bireylerin yaşam boyu etkilerini sürdürebilir. Otizm, her bireyde farklı şekillerde ortaya çıkabilir ve bu nedenle, erken teşhis ve uygun destek hizmetleri büyük bir önem taşımaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP