Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Yetiştirdiğimiz İnsanlar

Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Yetiştirdiğimiz İnsanlar

ABONE OL
January 22, 2025 21:07
Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Yetiştirdiğimiz İnsanlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına ‘nasıl bir insan’ yetiştirme hedefiyle yola çıktınız? Gezegenimizin geleceğinin bilime, bilimin geleceğinin kaliteli üniversitelere, insanlığın ise yaratıcı ve sorgulayıcı gençlere bağlı olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda, bilimi ve aklı referans alan bireyler yetiştirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öğrencilerimizin, edindikleri bilgiyle yetinmeyip sürekli sorgulayan, çalışmaktan ve araştırmaktan asla vazgeçmeyen bireyler olmalarını hedefliyoruz. Ayrıca, gençlerimizi ‘dünya vatandaşlığı’ vizyonuyla geleceğe hazırlamak için eğitim müfredatımızı güncelliyoruz. Çevreye duyarlı, insan sevgisiyle dolu ve toplumsal faydayı ön planda tutan bireyler yetiştirmek, en büyük amaçlarımızdan biridir. Şu ana kadar 76 farklı ülkede ülkemizi ve üniversitemizi başarıyla temsil eden 500’ü aşkın mezun verdik. Bu başarılar, doğru yolda olduğumuzun en somut kanıtı. Bu yıl bin 355 öğrencimizi, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında mezun etmenin gururunu yaşadık. Yetiştirdiğimiz gençlerin, Cumhuriyetimizi ve güzel ülkemizi daha ileri bir seviyeye taşımak için azimle çalışacaklarına, emek vereceklerine ve bizleri gururlandıracak yeni başarılara imza atacaklarına inanıyoruz.

Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Hazırlık Sürecimiz

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına nasıl hazırlanıyorsunuz? Çağın gereklerini yerine getirebilmek için neler yapıyorsunuz? Teknolojinin hızlı bir şekilde geliştiği ve dijitalleşmenin hayatımızın merkezine yerleştiği bir dönemdeyiz. Bu değişimi doğru öngören, eğitim stratejilerini bu doğrultuda oluşturan üniversitelerin ön plana çıkacağı çok açık. Bu bilinçle hareket ederek, son dönemde teknolojik altyapımıza önemli yatırımlar yaptık. Gençlerimizin en güncel eğitim teknolojilerini rahatça kullanabileceği bir ‘Akıllı Kampüs’ oluşturduk. Laboratuvarlarımız, stüdyolarımız ve çalışma alanlarımızı modernize ettik. Akademik kadromuzu, yurt dışı deneyimine sahip ve sektör dinamiklerini yakından takip eden uzmanlarla güçlendirdik. Öğrencilerimizin en iyi koşullarda eğitim alabilmesi için attığımız en büyük adım, Güzelbahçe ilçesinde inşa edeceğimiz yeni kampüsümüz. Kentimize dünya standartlarında, çevreci ve en ileri teknolojiye sahip bir yerleşke kazandırmak amacıyla projelerimizi şekillendirdik. Türkiye’ye örnek olacak olan bu yerleşkenin tasarımı, ulusal ve tek aşamalı bir yarışma ile belirlendi. Yarışmaya 52 proje katıldı ve 19 kişilik jüri tarafından üç aşamada değerlendirildi. Yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üreten, enerji performansı optimize edilmiş binaların yer aldığı, karbon emisyonu sıfır araçlarla ulaşımın sağlandığı, sosyal ve spor alanlarıyla zenginleşmiş yeni kampüsümüz, öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamayı hedefliyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, ülkemize modern ve nitelikli bir kampüs kazandırmak için kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Kurum Hedeflerimiz ve Çalışmalarımız

Kurumunuz için hedefleriniz nedir? Yaptığınız çalışmaları anlatır mısınız? Üniversite olarak, eğitim, araştırma ve topluma katkı alanlarındaki etkimizi, giderek artan bir ivmeyle ulusal ve uluslararası platformlara taşımayı hedefliyoruz. Son dönemde, yüksek doluluk oranlarına ulaşarak Türkiye’nin en çok tercih edilen vakıf üniversiteleri arasına girmeyi başardık. Ancak bu başarıyı sürdürülebilir kılmak da büyük önem taşıyor. Üniversitemiz, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından verilen ‘kurumsal akreditasyon’u almaya hak kazanarak, eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme ile toplumsal katkı alanlarında yapılan incelemeleri başarıyla geçen sayılı üniversitelerden biri oldu. Lisans programlarımızda akredite bölüm sayımız 2022 yılında 12’ye çıktı. Türkiye’nin ilk akredite ‘yabancı diller yüksekokuluna’ sahibiz. 2022 itibarıyla, tüm devlet ve vakıf üniversitelerinde akredite bölüm oranı yüzde 14 iken, üniversitemizde bu oran yüzde 37,5. Ayrıca, üniversite-şehir bütünleşmesinin Türkiye’deki ilk modeli olan Kampüsİzmir’in kurucusuyuz. Kampüsİzmir, “Garantili staj”, “Kesintisiz burs”, “Referanslı iş” ve “Küresel bağlantı” olmak üzere dört temel bileşenden oluşuyor. 90 bin üyeli İzmir Ticaret Odası’nın gücünü arkasına alan üniversitemiz, ‘garantili staj’ projesi ile öğrencilerine, kendilerine en uygun ve nitelikli firmalarda staj yapma fırsatı sunuyor. Böylece gençlerimiz iş yaşamını yakından tanıma şansına sahip oluyor. Türkiye ekonomisine katkı sağlayan nitelikli firmalarda deneyim kazanarak, yurt dışına açılma imkanı buluyor ve okul döneminde iş dünyası ile yakın ilişkiler kurarak, yaşıtları arasında fark yaratıyor. Ayrıca, öğrencilerimizi mezun olmadan önce iş insanlarıyla bir araya getirmek amacıyla ‘Üç Kuşak Usta-Çırak’ projesini de hayata geçirdik. Şimdiye kadar 885 gencimizi bu projeye dahil ettik. Nitelikli eğitimden asla ödün vermeden, öğrencilerimizi merkeze alan bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz.

Üniversite Adayları Neden Bizi Tercih Etmeli?

Üniversite adayları neden kurumunuzu tercih etmeli? Sizi diğer yükseköğretim kurumlarından ayıran özellikler nelerdir? Üniversitemiz, İzmir Ticaret Odası’nın kaynakları, gücü ve prestiji ile daha da güçleniyor. Bu önemli bağlantılar, mezunlarımızın iş hayatında tercih edilmesinde büyük bir unsur olarak öne çıkıyor. Çok nitelikli ve deneyimli, 935 akademisyenden oluşan özel bir kadroya sahibiz. Ayrıca, güçlü uluslararası iş birliklerimiz de en önemli ayrıcı özelliklerimizden biri. 170 üniversite ile Erasmus anlaşması bulunan üniversitemiz, 18 üniversite ile de genel akademik protokole sahip. Öğrencilerimizin büyük bir kısmı, çeşitli oranlarda burs ya da indirimden faydalanıyor; bu oran toplam öğrencilerin yüzde 79’unu oluşturuyor. Zengin burs olanaklarıyla gençlerimize sürekli imkan sağlıyoruz. Mezunlarımızın yüksek istihdam oranlarıyla da dikkat çekiyoruz; lisans programlarını tamamlayan mezunlarımızın yüzde 84’ü aktif olarak iş hayatındalar. Araştırma üniversitesi olma yolunda da önemli aşamalar kaydettik. Üniversitemiz, TUBİTAK’ın Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’ne giren 50 üniversite arasında uluslararası iş birliği ile yapılan proje sayısında 18’inci, bunlardan elde edilen fonlar sıralamasında ise 12’nci konumda. Üniversitemiz; yapay zeka, hesaplamalı sinirbilim, dirençlilik, sürdürülebilir enerji ve nano-biyomühendislik gibi alanlardaki multidisipliner araştırma ekipleriyle başarı yolculuğunu sürdürmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP