Bebeğin Gazı Nasıl Çıkarılır?

Bebeğin Gazı Nasıl Çıkarılır?

ABONE OL
December 10, 2024 09:07
Bebeğin Gazı Nasıl Çıkarılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bebeğin Gazı Nasıl Çıkarılır?

Bebeğin gazı nasıl çıkarılır? Bebeklerde gaz sancısı anne sütü ve yanlış biberon kullanımı nedeniyle oluşabilir. Özellikle ilk 3 ayda gaz sancılarının artış göstermesi söz konusudur.

BUNA DA BAKIN;

Pirinç Maskesi Ne İşe Yarar?

Yenidoğan dönemde komik adı verilen bebeğin gaz sancıları daha fazladır. Bağırsak gelişimini tamamlayamayan bebeğin tüketmiş olduğu süt ya da mama tam sindirilemediğinden gaz oluşumu söz konusudur.

Bebeğin gazını rahat şekilde çıkartmak için karın bölgesine yapılan dairesel masaj rahatlatıcı bir etki oluşturur. Bebeğin gazını çıkartmak için sırtına parmak uçları ile hafif şekilde vurmak yardımcı olabilir.

Bebeğin hem mideden hem de bağırsaklardan gelen gazını çıkartmak için doktor kontrolünde kullanılan doğal içerikli damlalar kullanılabilir.

Bebeğin gazını çıkartabilmek için bebeği yüzüstü yatırıp karnına Saat yönünde masaj yapmak yardımcı olabilir. Ayrıca dairesel hareketlerle bebeğin bel kısmına masaj yapılabilir.

Bebeklerde gaz sancısı ne zaman başlar? Bebeğin beslenmesinden hemen sonra gaz birikmesi yaşanabilir. Dolayısıyla bebeğin emzirdikten ya da biberonla besledikten sonra ilk 15 ila 20 dakika dik tutmak yardımcı olabilir. Bebeğin ensesine yapılan masaj da gazın rahat şekilde çıkmasına yardımcı olur.

Bebeğin Gazı Hangi Pozisyonda Çıkar?

Bebeğin Gazı Hangi Pozisyonda Çıkar?

Bebeğin Gazı Hangi Pozisyonda Çıkar?  Daha nice haber burada!

Bebekler yatar pozisyonda beslendiği için çok fazla hava yutar. Dolayısıyla gaz sancısı desteklenir. Gaz sancısına kesin çözüm olarak yemek sonrasında bebeğin karın üstü yatırılması gazın kolay şekilde çıkmasına yardımcı olur.

Ayrıca bebeğe yapılan düzenli karın masajı ve bisiklet hareketi bağırsak hareketlerini çalıştırarak gazın kolay şekilde çıkmasına yardımcı olur.

1 Aylık Bebekte Gaz Sancısı Nasıl Geçer?

Yenidoğan ya da bir aylık bebekte gazı gidermek için öncelikle bebeği hafif şekilde sağlayarak karnına masaj yapmak yardımcı olabilir.

Ayrıca karın bölgesine sıcak havlu koymak ya da bisiklet hareketleri ile bağırsak ve hareketlerini desteklemek yardımcı olabilir. Bebeğe emzirdikten sonra düzenli aralıklarla mide gazını çıkartmak sonradan gaz birikmesini önler.

Özellikle uykuya geçiş esnasında gaz sancıları oluşmuşsa bebeği kundaklamak ve mümkün olduğunca bebeğin dik bir pozisyonda pış pışlamak yardımcı olabilir.

Gazı çıkmadan uyuyan bebek zaman içerisinde kızın hem midede hem de bağırsak bölgesini sıkışması sonucu ağlama nöbetleri geçirebilir. Dolayısıyla her beslenmede ve alt değiştirmede bebeğin gazını çıkartmak gerekir.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP