Anne sütünü güvenle saklama yöntemleri

Anne sütünü güvenle saklama yöntemleri

ABONE OL
January 21, 2025 22:18
Anne sütünü güvenle saklama yöntemleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu hafta Türkiye dâhil 170 ülkede Dünya Emzirme Haftası kutlanıyor. Pekala, anneler süt sağma ve saklama sırasında nelere dikkat etmeli? İşte anneler için sütlerini inançla saklama prosedürleri.

Anne sütüyle beslemenin tüm dünyada yaygınlaşması ve bebeklerin beslenmesinde gelişim sağlanması için Türkiye dâhil 170 ülkede her yıl 1 – 7 Ekim tarihleri ortasında kutlanan Dünya Emzirme Haftası kapsamında, Koroplast başta çalışan anneler olmak üzere tüm anneler için sütlerini inançla saklama metotlarını açıkladı.

Türkiye’nin mutfak yardımcı eserleri denildiğinde akla birinci gelen önder markası Koroplast’ın çift kilitli, sızdırmaz, buzdolabında ve derin dondurucuda kolay saklama imkanı sağlayan, steril, BPA içermeyen, inançlı Koroplast Anne Sütü saklama poşetleri ile anne sütü itimatla saklanabiliyor.

Eğer bebeğiniz doğduktan sonra çalışma hayatına dönecekseniz sütünüzü inançla saklama sistemlerine de ehemmiyet vermeniz gerekiyor. Anne sütünüzü daima sağmak ve saklamak hem sütünüzün gelmeye devam etmesini sağlar hem de bebeğinizin yanında değilken bile sütünüzle onu beslemeye devam edebilirsiniz.

SÜT SAĞMA VE SAKLAMA SIRALARINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Sütünüzü nasıl saklayacağınız, sütünüzü ne vakit kullanmak istediğinize bağlı olarak değişecektir. Şayet sağdıktan birkaç gün sonra kullanmayı planlıyorsanız buzdolabı, derin dondurucudan daha âlâ bir saklama yolu olacaktır. Fakat şimdiden sağıp aylar sonra kullanmak isterseniz sabit derin dondurucu gerçek bir karar olacaktır. Sisteminiz hangisi olursa olsun sütünüzü saklarken şu konulara dikkat etmeniz gerekiyor:

Kullandığınız poşetin üst kısmındaki güvenlik kilidini yırtın ve çift fermuar kilidini nazikçe ayırın.
Sakladığınız sütleri kullanırken eski tarihliden başlayarak yeni tarihliye hakikat kullanmalısınız.
Anne sütünü taşırmamaya dikkat ederek poşete doldurun.

Poşetin içindeki havayı mümkün olduğunca boşaltın. Bunun için poşeti parmaklarınızın ortasında tutun ve sıvının üstündeki havayı çift kilide hakikat bastırarak çıkartın. Süt donduğunda genleşip hacmi artacağı için bir ölçü havanın poşetin içerisinde kalması gerekir. Aksi takdirde donan süt genleşerek poşeti patlatabilir.

Çift kilide bastırarak poşeti kapatın ve çift kilit sisteminin kapandığından emin olun.
Etiket alanına isim, tarih ve ölçü bilgisi yazın.

Poşetleri dondurucuda yahut buzdolabında dik ya da yatık pozisyonda saklayabilirsiniz lakin yatay olarak saklamanız daha gerçek olacaktır.

Sakladığınız sütleri kullanırken eski tarihliden başlayarak yeni tarihliye yanlışsız kullanmalısınız.
Dondurulmuş sütünüzü çözündürürken ve ısıtırken şunları yapın

Sütünüzü oda sıcaklığında 6 saate kadar, buzdolabında 2 güne kadar, tek kapılı buzdolabının buzluk bölmesinde 2 haftaya kadar, iki kapılı buzdolabının dondurucu bölmesinde 3 – 4 aya kadar, sabit -18°C’de derin dondurucuda ise 6 ay saklayabilirsiniz.

Sakladığınız sütü ısıtırken de mikrodalga, elektrikli ve gazlı fırında yahut ocağın üzerinde poşet ile bir arada ısıtmayınız. Süt poşetini, bir kaba koyduğunuz ılık suyun içine ağzı dışarıda kalacak halde batırarak çözünmesini sağlayınız. Süt poşetini yavaşça salladıktan sonra sıcaklığını denetim ederek bebeğinize veriniz. Bebeğinizi besledikten sonra poşet içinde kalan sütü tekrar dondurmamalı yahut tekrar ısıtmamalısınız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP