Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya’da düzenlenen HSK Teftiş Şurası Başkanlığı Yıl Sonu Kıymetlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, verilen yargı kararlarının eleştirilebilir olduğunu söyledi. Ancak, Tunç, eleştirilerin yapılırken tüm yargı mensuplarının 24 milyon davada verdiği kararları göz önünde bulundurmanın önemine vurgu yaptı.
Tunç, açılış konuşmasında, “Elbette eleştirilebilir, eleştirilmelidir de. Eleştirilecek ki en hakikat karara ulaşılabilsin. Bu tenkitleri yaparken birkaç karar üzerinden yola çıkılarak, tüm yargı mensuplarımızı 24 bin hakim ve savcımızın verdiği milyonlarca kar var. Bilhassa birinci derecede verilmiş şimdi daha katılaşmamış, kanunun yolu kontrolünden geçmemiş kararları çabucak toplumsal medyada bir algı oluşturarak ‘İşte adalet budur’ halindeki tenkitleri ağır ve haksız buluyoruz” dedi.
Yargının iş yüküne de değinen Adalet Bakanı, “Yargımız bu iş yükünün altından kalkıyor mu kalkamıyor mu? Eksiklerimiz var, yapılması gerekenler var, yargının hızlanması gerekir. Geciken adalet değildir. Mahkemenin bir an evvel sonuçlandırılması kıymetlidir” ifadelerini kullandı.
2022 ve 2023 yıllarında yapılan karar sayılarına dikkat çeken Tunç, “Son 2 yılda 24 milyon davada karar verildi. Yargı mensuplarımız inşallah bu 11 milyon belgeyi bitirerek, belge sayısını azaltacak” diye ekledi.
Adalet Bakanı, Türk yargısının bağımsız ve tarafsız bir şekilde görevini yerine getirdiğini belirtirken, yanlış kararların yargı sistemi içinde düzeltilebileceğini ifade etti. Tunç, teftiş şuralarının bu noktada önemli bir rol oynadığını vurguladı.
GÜNDEM
10 gün önceEKONOMİ
10 gün önceGENEL
10 gün önceGENEL
10 gün önceGÜNDEM
11 gün önceSPOR
11 gün önceGÜNDEM
11 gün önce