Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Söğüt Tören Alanı’nda gerçekleştirilen 742’nci Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri Programı’nda önemli bir konuşma yaptı.
Her yıl düzenlenen bu geleneksel şenliklerin, ecdadın hatırasını yaşatmak adına büyük bir öneme sahip olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, “700 kerpiç evden bir cihan devleti çıkarmak büyük bir başarıdır.
Bu başarının köklerinde, Türk milletinin şecaat ve cesaretle yoğrulmuş olan kabiliyeti, aynı zamanda İslam’ın edep ve haysiyeti ile dolu irfan ve hikmetinin de müstesna bir yeri bulunmaktadır.” dedi.
Kurtulmuş, “Bu büyük zaferin, bu büyük başarının dört temel unsurunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunları niçin anlatıyorum, tam Söğüt’ün gelişinde ‘nereden geldiğini unutmayasın ki, nereye gideceğini şaşırmayasın’ yazısı var.
Bu büyük millet nerelerden geldi, hangi badirelerden geçerek bugünlere ulaştı? Bunu anlamak için bu toplantıyı düzenliyoruz. 742 yıldır, Ertuğrul Gazi’nin yaptığı gibi, yazın kaldıkları Domaniç Yaylası’ndan Söğüt’e gelen kendi obasının insanlarını burada karşılayıp,
onlara şifalı pilav ikram ettikleri gibi aynı şenlikleri kesintisiz olarak sürdürüyoruz. İnşallah kıyamete kadar Türkmen obalarını toplayan ve Söğüt’ün ruhunu aşılayan bu büyük geleneği devam ettireceğiz.” şeklinde konuştu.
‘FITNE-FESAT’ DUASIYLA BİTİRDİ
Kurtulmuş, “Bizim için durmak, duraklamak, yerinde saymak mümkün müdür, caiz midir? Hayır, asla mümkün değildir. Duramayız. İki günümüz eşit olamaz. Hele hele geriye hiç gidemeyiz.” diyerek sözlerine devam etti.
“Benden evvel arkadaşlarım çok güzel bir şey söylediler. Batılılar buna ‘Pax Ottomana’, yani Osmanlı barış düzeni derler. Allah aşkına, Murat Hüdavendigar’ın Kosova’da ne işi vardı?
Murat Hüdavendigar, bir büyük cihan devletinin rüyasını gördüğü için oradaydı. İşte, dün bize bu mirası bırakanlar nasıl büyük bir rüya gördülerse, nasıl bir büyük gazavat ruhuyla dünyada yer aldılarsa,
öncü oldularsa, hükümran oldularsa, aynısını yapmak bizim de vazifemizdir. Tarihimizden çıkarmamız gereken ders budur.” dedi.
Kurtulmuş, “Değerli kardeşlerim, ecdadımız sadece cihat meydanlarında Allahuekber sesleriyle fetihlerin kapısını açan bir ecdat değildi. Aynı zamanda Sultan Alparslan’ın Anadolu topraklarına geldiği günden itibaren,
zihninde olan, hedefinde olan bir başka şey de nizam-ı alem davasıdır. Yani yeryüzüne nizam vermek, hakkı, hakikati, adaleti sadece bizim için değil, tüm insanlar için istemek ve bunun için mücadele etmek.”
ifadelerini kullandı.
“Şu anda tarihsel olarak çok önemli bir dönemin eşiğindeyiz. 742’nci yılında bulunduğumuz bu Sultan Ertuğrul Gazi’yi anma şenlikleri dolayısıyla, sadece dünü değil, yarını konuşuyoruz.
Nasıl batılıların ‘Pax Ottomana’ dediği 6 asır süren barış ve esenlik düzenini ecdadımız hâkim kıldıysa, Allah’ın izniyle, duaları olanların dualarıyla, bu milletin çalışmasıyla, gayretiyle,
önümüzdeki asrı, sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye’nin yüzyılı yapmak da boynumuzun borcudur.” dedi.
“Onun için hep beraber çalışacağız. Her kim ne yapıyorsa, yaptığının en iyisini yapacak. Her kim nerede bulunuyorsa, bu hedeflerinde hiç geri adım atmayacak.
İnşallah, önümüzdeki yüzyıl, Türkiye’nin yüzyılı olarak, ecdadımıza yakışır torunlar olarak dünyada sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz.
Bu ruhunu tarihten aldığımız şuurla birlik içerisinde, beraberlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde devam etti.
“Cumhuriyetimizin ikinci asrında inşallah dünyada sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye’yi kurmak için mücadele eden insanlar olarak, tarihimize yakışır şekilde hareket edeceğiz.
Allah sözümüzü güçlü kılsın. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Allah bu ülkenin düşmanlarına fırsat vermesin.
Allah bu milletin içine fitne ve fesat sokmak isteyenlere imkân vermesin.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
GÜNDEM
10 gün önceEKONOMİ
10 gün önceGENEL
10 gün önceGENEL
10 gün önceGÜNDEM
11 gün önceSPOR
11 gün önceGÜNDEM
11 gün önce