Evi kiraya verirken dikkat edilmesi gerekenler
Evi kiraya verirken dikkat edilmesi gerekenler en özel yanları ile haberimizde. Evini kiralamak isteyen her bir vatandaş mutlaka bunları bilerek bu işe adım atmalıdır.
BUNA DA BAKIN; 👇
Kira Sözleşmesi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
Evinizi Kiraya Verirken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?
Evi kiraya verirken dikkat edilmesi gerekenler Daha nice haber burada!
Evimi kiraya verince ne yapmalı? Diye aklınızda benzer sorular bulunuyorsa özellikle şu adımları noksansız yerine getirmenizde büyük fayda var.
Evi kiraladıktan sonra yapılması gerekli olanlar;
- En başta bir kira sözleşmesinin imzalanmış olmasıdır. Kira sözleşmesi ev sahiplerini büyük bir güvence altına almakta olan resmi geçerliliği bulunan bir evraktır. Buraya tüm şartlarınızı yazarak ileri dönemlerde yaşanacak olan sıkıntılardan kolayca kurtulabilirsiniz.
- Depozito isteyin
- Evin kiraya verilmeden önceki durumunu kontrol etmeyi sakın unutmayın.
- Evin gerekli abonelik bağlantılarını kiracıya vereceğiniz kişinin üzerine yaptırın. Aksi halde ödenmeyen faturalar başınıza dert olabilir.
- Evinize sigorta yaptırın. Bazen kiracılar evi olmayacak şekilde kullanarak büyük hasarlara yol açabiliyor. Aldığınız tüm kira miktarını evi yeniletmek için kullanmak durumunda kalmayın.
- Kiranın düzenli olarak ödenmesi için baştan açıkça konuşun.
Evi Kiraladıktan Sonra İlk Yapılması Gerekenler Nelerdir?
Evi kiraya verirken hangi evraklar gerekli? Boş dairesi olan herkes bilir. Ancak ilk defa kiracı ile bir anlaşma yoluna gidecek olan yeni ev sahipleri bu konuda acemi olabilmektedir.
Kiralayanın temin etmesi gereken belgeler nelerdir?
- Kimlik Belgesi
- Mülkün adresini Gösteren Belge
- DASK belgesi
- Kira bedelinin ödeneceği geçerli bir iban numarası
- Eski tarihli olmak üzere elektrik, su ve doğalgaz faturası örnekleri
- Kiralanan daire içerisinde yer alan eşyalar listesi
Ev kiralayınca ilk kira ne zaman ödenir?
Ev kiralayan kişiler bu durumu sözleşme üzerinde karşılıklı olarak konuşup kolayca isteğe göre belirtebilirler. Ancak; yargıtay uygulamasına göre kira ödeme günü kira ödemesi hafta sonuna denk gelirse kira ilk iş gününde ödenmelidir.